Om Hulen – byens bankende musikkhjerte

En unik internopplevelse

Hulen driftes av rundt 100 frivillige, og er en hundre prosent solidarisk drevet stiftelse. Stillingene som er involvert i driften av stiftelsen er mangefasettert, og inkluderer vert, bartender, artistvert, stagecrew, koordinator, fotograf, DJ, booking, plakat, design, sosiale medier og vaktmester.

Hulen er et eget lite samfunn med et meget sammensveiset internmiljø, og en møteplass for studenter, kultur – og musikkinteresserte og unge mennesker. Hvis man vil ha en inngang til kulturbransjen eller plukke opp noen nye ferdigheter så er Hulen en ypperlig inngang til å bygge erfaring og nettverk. Man er også nærmest garantert en unik tilhørighet og venner for livet.

Utvalgte artister som har spilt på vår scene:

Thurston Moore
Madrugada
Motorpsycho
Gza
Susanne Sundfør
Lykke Li
Stevie Ray Vaughan
Mogwai
Kaizers Orchestra
Turbonegro
Unknown Mortal Orchestra
Raga Rockers
The Hives
Teenage Fanclub
Jaga Jazzist
Honningbarna
Bare Egil Band

 

Hulen Bergen er en konsertarrangør, og Nord-Europas eldste rockeklubb. Siden starten i 1969 har Hulen blitt drevet av frivillige, og er en av de viktigste scenene i Bergen.

Fra bomberom til konsertscene

Hulen er kjent for sine grotteliknende vegger, dryppunkter i taket og lune, røffe stemning. 

Da studentene i Bergen i 1968 under fanen “Aktive studenters forening” var på jakt etter et nytt sted å være, så falt tankene på lokalene under Nygårdshøyden. Lokalet ble på dette tidspunktet disponert av Sivilforsvaret, men var ubrukelig som bomberom. Potensielle bomber ville falt rett gjennom taket. Sivilforsvaret hadde også prøvd å bruke det som deponi, men alle tingene som ble forsøkt lagret endte opp muggent eller råttent. Likevel ville studentene bruke plassen, og etter et par forhandlingsrunder ble husleien satt til 1 kr i året av Sivilforsvaret. 

Deretter dro Aktive studenters forening sammen med Realistforeningen over fjellet for å hente penger fra staten til å sette lokalet i stand. Med seg tilbake fra Oslo hadde de 360.000. Fra der gikk det slag i slag og 17. mai 1969 åpnet det som i dag er Nord-Europas eldste rockeklubb. 

Andre merkedager er i 1985 når Hulen ble løsrevet Studentsamskipnaden og ble en selvstendig stiftelse, og i 1995 når Det Akademiske Kvarter ble stiftet, og ASF og RF flyttet over dit.

Etter dette hadde Hulen en helt spesiell posisjon i musikkbergen, – og Norge, som stedet å spille i Bergen. Man var senter for rockbølgen som kom på 80-tallet, og på sent 90 – tidlig 2000-tall så sementerte man dette med konserter med f.eks. Madrugada. Hulen har vunnet NKAs pris som beste konsertarrangør to ganger, i 2001 og 2011. 

Åpningstider*

Torsdag: 20:00 – 02:00
Fredag: 20:00 – 02:00
Lørdag: 20:00 – 02:00

*Hulen er bare åpen når vi har arrangement eller konserter, så åpningstider kan avvike. Sjekk gjerne kommende arrangement for å se om vi er åpne!

Hulen er stengt i sommerferien, juleferien og påskeferien.

Hulen ligger til rett ved Nygårdsparken og Møhlenpris, bare noen meter fra Studentsenteret og Høyden. 

Ta turen innom oss for å oppleve vårt unike lokalet, og kontakt oss hvis det er noe du lurer på!

Visit Us

office HOURS

Stiftelsen Hulen (1969-2024)

Layout: Luiza Portela